Svečano otvoren studio UNIDU televizije FOTO/VIDEO
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
25.7°C
Vrijeme za 13.07.2024.
13.07.2024. Danas
Max. 32°C Min. 25°C
Vrijeme za 14.07.2024.
14.07.2024. Ned
Max. 31°C Min. 26°C
Vrijeme za 15.07.2024.
15.07.2024. Pon
Max. 33°C Min. 28°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,974700
GBP
GBP
0,840290
USD
USD
1,089000
Svečano otvoren studio UNIDU televizije FOTO/VIDEO
20.11.2023 | Zanimljivosti
POVIJESNI TRENUTAK

Svečano otvoren studio UNIDU televizije FOTO/VIDEO

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Studenti u studiju mogu svakodnevno boraviti, družiti se, baviti se televizijskim programom i početi praksu baš kako treba

Na svečanom otvorenju emitiran je program uživo iz studija, uz snimljene priloge i razgovore s bivšim studentima i profesorima.

 

"Nadam se da će ih svi ubuduće podržavati, kao što je rektor Burum, a nadam se i oni koji će doći iza njega. Mislim da su ova djeca pokazala da to znaju raditi, da znaju to napraviti na dobar način i da potpora neće biti uzalud", kazao je nastavnik na Odjelu za komunikologiju Zdravko Kedžo.

 

"Studenti na jednom mjestu mogu započeti praksu baš kako treba. Ima tu terena, intervjua, bilo je i poveznica s radiom, ali ovo je ključni, povijesni trenutak za UNIDU TV. Studenti u studiju mogu svakodnevno boraviti, družiti se, baviti se televizijskim programom i zbog toga smo ovdje na novom početku UNIDU TV-a", kazao je glavni urednik UNIDU televizije Alen Roki.

 

Pročelnik Odjela za komunikologiju Mato Brautović istaknuo je da je presretan i da smatra da je ovo jedan od najboljih stvari koja se dogodila u posljednjih deset godina na Sveučilištu. Zahvalio je svima koji su doprinjeli da se studio danas može koristiti, od Alena Rokija, Ante Tolje koji je pomagao da naprave prvu skicu kako bi taj studio trebao izgledati, Iris Lobaš Kukavičić koja je pomogla da osmisle u vizualnom smislu kako bi trebao izgledati te rektoru i prorektoru za poslovanje Nikši Burumu i Nebojši Stojčiću, bez čije potpore ovo danas ne bi bilo moguće. 

 

"Međutim, UNIDU TV nije stasao danas, ni samim pokretanjem studija, tu je bio određeni broj ljudi koji su kroz proteklih 20 godina pomogli da se studenti i dalje bave televizijom te da kreiraju sadržaje, prve televizijske priloge i sl. Spomenimo Zlatana Gelba, Vedrana Benića, Domagoja Miljka i cijeli niz drugih nastavnika, predavača, tehničkog osoblja koji su pomogli da danas imamo taj studio. Zamišljen je kao mobilni studio s više scena, kao mjesto za snimanje podcasta, ozbiljnih televizijskih produkcija", kazao je Brautović. 

 

Rektor Nikša Burum istaknuo je kako je upravo otvaranje TV studija bila jedna od strateških odrednica Sveučilišta, ne samo zbog proizvodnje programa, već kao jedan od  strateških ciljeva razvoja e-učenja, zbog čega je takav studio neophodan.

 

Više u prilogu!

Video

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji