Počela Obiteljska škola Dubrovačke biskupije
potpuno oblačno, jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.1°C
Vrijeme za 01.12.2023.
01.12.2023. Danas
Max. 18°C Min. 18°C
Vrijeme za 02.12.2023.
02.12.2023. Sub
Max. 19°C Min. 16°C
Vrijeme za 03.12.2023.
03.12.2023. Ned
Max. 15°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9530
GBP
GBP
0,86045
USD
USD
1,0875
Počela Obiteljska škola Dubrovačke biskupije
19.11.2023 | Vijesti
DUBROVAČKA BISKUPIJA

Počela Obiteljska škola Dubrovačke biskupije

Autor: Libero Portal
Foto: Dubrovačka biskupija
Četrnaesta Obiteljska škola Dubrovačke biskupije započela je 17. studenog, a otvorio ju je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović

Tema ovogodišnje obiteljske škole je „Suvremena obitelj pred izazovima“, a voditelj je dr. sc. Mladen Parlov, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Škola se održava u hotelu Valamar Lacroma na Babinom kuku i započela je Zazivom Duhu Svetomu.

 

Riječi pozdrava uputio je moderator Mislav Ćimić koji je pozdravio sve prisutne, organizatore, predavače i obitelji te ih pozvao na zajedničku molitvu kao uvod u sam početak obiteljske škole.

 

Predsjednik biskupijskog Vijeća za život i obitelj don Marinko Šljivić je, pozdravivši sve prisutne, rekao da vjeruje da će ova škola biti plodonosna i da će imati odjeka u svim srcima ako sudionici dopuste da ljubav, otvorenost životu i jedinstvene veze koje povezuju obiteljska ognjišta obitelji ojačaju. Potaknuo je sve obitelji da iskoriste vrijeme na najbolji mogući način i da je ovo prilika da se povežu i mole jedni za druge kako bi sve njihove nakane bile obasjane vjerom i poduprte božanskom milošću. To je način da se radosno ustraje unatoč svim izazovima koje susreću današnje obitelji.

 

Biskup Glasnović, koji je na posljednjem zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije imenovan predsjednikom Vijeća HBK za život i obitelj, svoje promišljanje o obitelji započeo je naslovom knjige „Obitelji, gdje si?“ osvrnuvši se na to kako ljudi, u današnjem društvu u kojem se permanentno školuju i nadograđuju te rade više poslova, sve teže nalaze vremena za obitelj. Ono najljepše kod većine od nas povezano je sigurno s obitelji koja je povlašteno mjesto koje svi poznajemo, gdje se rađamo i odrastamo i gdje učimo primati i davati, gdje učimo o ljudskosti, plemenitosti i sebedarju, rekao je biskup. Obasjani svjetlom vjere oni koji radosno prebivaju u tom povlaštenom mjestu, obitelji, kućnoj Crkvi, teže jedinstvu, dobroti, pravdi, sebedarju, ljubavi bez obzira na različitosti. „Ljubav koju živimo u obitelji je odluka“, podsjetio je dubrovački biskup. „Ponekad nam je nešto teško, ali dužnost i ostvarenje života i budućnost čovječanstva ide preko obitelji.“

 

Slijedilo je kratko predstavljanje svih prisutnih obitelji te prvo predavanje profesora Parlova o izazovima s kojima se susreću obitelji u suvremenom svijetu.

 

Obiteljsku školu organizira Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji