Otvaranjem izložbe Deše Vlahutin u Cavtatu predstavljen projekt 'SupetART'
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
20.7°C
Vrijeme za 24.09.2023.
24.09.2023. Danas
Max. 23°C Min. 16°C
Vrijeme za 25.09.2023.
25.09.2023. Pon
Max. 24°C Min. 19°C
Vrijeme za 26.09.2023.
26.09.2023. Uto
Max. 28°C Min. 21°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,9650
GBP
GBP
0,86795
USD
USD
1,0647
Otvaranjem izložbe Deše Vlahutin u Cavtatu predstavljen projekt 'SupetART'
09.08.2023 | Promo
STVARANJE NOVIH DOŽIVLJAJA UMJETNOSTI

Otvaranjem izložbe Deše Vlahutin u Cavtatu predstavljen projekt 'SupetART'

Autor: Libero Portal
Foto:
Izložba skulptura može se razgledati u Hotelu Supetar do 28. kolovoza

Jadranski luksuzni hoteli sa zadovoljstvom najavljuju projekt stvaranja novih doživljaja umjetnosti u prostorima svojih hotela. Projekt „SupetART“ kao svojevrsni „artist-in-residence” program nastao je s ciljem promocije umjetnosti u kojem će Hotel Supetar u Cavtatu služiti kao drugačiji izložbeni prostor za predstavljanje umjetničkih djela i biti mjesto susreta s renomiranim domaćim umjetnicima.

 

 

 

Prva izložba u sklopu projekta SupetART otvorena je sinoć u skrovitom vrtu Hotela Supetar gdje su pred domaćom publikom i gostima izložene skulpture dubrovačke umjetnice s londonskom adresom i iznimnom inozemnom karijerom, Deše Vlahutin, koja se predstavila domaćoj publici nakon uspješne izložbe u aukcijskoj kući Bonhams.

 

 

 

Izložene u formi pop-up izložbe, Dešine skulpture iz serije "The path of the squares" i dijela serije "One of eight" odišu minimalizmom karakterističnim za njezin opus. Dešin rad oduševljava bez vidljivih tragova umjetnikove ruke. U njenom radu, manje znači više, a naglasak je na iznimnoj upotrebi materijala. Njezin autentičan suvremeni pristup minimalizmu dosljedno poštuje pravila i principe ove umjetničke struje, čineći je istinskom majstoricom minimalističke umjetnosti kakvu je svijet imao priliku doživjeti na vrhuncu tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća, a koju će sada i gosti i ostali posjetitelji Hotela Supetar tijekom kolovoza imati priliku doživjeti u jedinstvenom prostoru i iskustvenom događaju kao idealnoj scenografiji za novo estetsko iskustvo minimalizma Dešinih skulptura.

 

 

 

Izložba skulptura Deše Vlahutin može se razgledati u Hotelu Supetar u Cavtatu do 28. kolovoza svaku večer od 20 sati uz prethodnu najavu na broj: 020 479 833.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji