U Hrvatskoj, višak proizvedene struje danas, može se besplatno iskoristiti sutra
lahor
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
26.1°C
Vrijeme za 12.07.2024.
12.07.2024. Danas
Max. 27°C Min. 27°C
Vrijeme za 13.07.2024.
13.07.2024. Sub
Max. 32°C Min. 26°C
Vrijeme za 14.07.2024.
14.07.2024. Ned
Max. 32°C Min. 26°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,974700
GBP
GBP
0,840290
USD
USD
1,089000
U Hrvatskoj, višak proizvedene struje danas, može se besplatno iskoristiti sutra
12.06.2024 | Promo
MS2 ENERGO

U Hrvatskoj, višak proizvedene struje danas, može se besplatno iskoristiti sutra

Autor: Libero Portal
Foto:
Sunčan je dan, vi se opuštate u svojoj ležaljci u vrtu iza kuće, a novac na vašem računu ostaje baš poput brončanog tena na koži. Bez brige, nije riječ o riskantnim ulaganjima u kriptovalute ili druge investicijske proizvode raznih fondova. Cijene u trgovinama i ugostiteljskim objektima rastu, a isti trend prate i cijene energenata. I dok na cijene proizvoda u trgovinama ne možemo direktno utjecati, za energente postoji pametnije rješenje.

"Kada ugradite solarnu elektranu, počinjete proizvoditi svoju struju. Umjesto da trošite struju iz mreže, trošite struju s krova. Struja koju proizvodi solarna elektrana je besplatna, što značajno smanjuje račune. U Hrvatskoj, višak proizvedene struje danas može se besplatno iskoristiti sutra, što čini ovu investiciju još isplativijom." Ovako je Matej Stipeljković, suosnivač tvrtke MS2 Energo opisao ekonomsku isplativost solarnih elektrana.

 

Osim toga, Grad Dubrovnik aktivno sufinancira troškove nabave, instaliranja i ugradnje solarnih panela, čime dodatno potiče građane na prelazak na obnovljive izvore energije. Da preciziramo; raspisan je javni poziv za sufinanciranje troškova nabave, instaliranja i ugradnje opreme fotonaponskih sunčevih (FN) modula do 10 kW na obiteljskim kućama. Za tu je svrhu osigurano ukupno € 365.000 u 2024., odnosno do € 4.650 pojedinačno. Na natječaj Grada mogu se prijaviti punoljetni vlasnici/suvlasnici objekta na području Grada, koji imaju prijavljeno prebivalište na tom objektu, a brojilo za struju se vodi na njihovo ime. Naravno, uvjet je da je kuća legalna. Svaki natječaj ima točno raspisano tko su korisnici natječaja, ali najčešće se svodi na isto - vlasnici/suvlasnici legalnih objekata koji prebivaju na tom objektu i brojilo glasi na njih.

 

Tvrtka MS2 Energo predvođena Matejem Stipeljkovićem i Matijom Sučićem, kontinuirano pomiče granice u sektoru solarne energije i obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj. Tvrtka je odlučila dodatno proširiti svoje djelovanje, te uz ured u Kaštel Sućurcu otvoriti novu poslovnicu u Dubrovniku, što predstavlja značajan korak u približavanju svojih usluga lokalnoj zajednici i omogućavanju jednostavnije instalacije solarnih elektrana za vlasnike kuća i poduzeća u ovom području.

 

20240607153106_IMG_7323.jpg

 

Ključ u ruke: Cjelovita usluga za klijente

 

Novi ured, smješten na adresi Put Iva Vojnovića 11 a, vodit će iskusni inženjer Lukša Benić, čime će Dubrovnik dobiti specijalizirano mjesto za sve informacije i usluge vezane uz solarnu energiju:

"Klijentima ćemo pružiti stručno mišljenje temeljeno na dugogodišnjem iskustvu u projektiranju brojnih elektrana. U uredu ili na terenskim posjetima, detaljno ćemo im objasniti karakteristike elektrana koje su im potrebne i informirati ih o razdoblju povrata investicije." Benić će klijentima predstaviti cjelokupnu ponudu tvrtke po principu 'ključ u ruke', što podrazumijeva odgovornost za cjelokupan proces, od projektiranja do montaže solarne elektrane.

 

Ured s pripadajućim showroomom otvoren je u petak, 7. lipnja uz odličan odaziv naših zainteresiranih sugrađana koji su dobili priliku postaviti pitanja i saznati više o cjelokupnom procesu ugradnje solarnih panela i isplativosti investicije.

 

20240607152929_IMG_7316.jpg

 

Podrška u prijavi na natječaje

 

Jedna od komparativnih prednosti MS2 energo tima u odnosu na druge tvrtke na tržištu je šira lepeza usluga koje nude. Uz usluge samog projektiranja i izvođenja solarnih projekata, stručnjaci iz MS2 energo mogu vam pomoći i prilikom prijava na natječaje za subvencije za izgradnju solarnih elektrana. U ovom segmentu bilježe zavidne rezultate - osigurali su više od stotinu uspješnih prijava na javne pozive Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, s uspješnošću prijave većom od 80%.

 

MS2 energo jedna je od najuspješnijih tvrtki u solarnom sektoru u Hrvatskoj, s više od 300 instaliranih solarnih elektrana od Dubrovnika do Varaždina. Tvrtka je svojim klijentima omogućila uštede u ukupno iznosu od 720.000 eura. Tim stručnjaka, koji uključuje visoko obrazovane i certificirane inženjere, tehničare i instalatere, kontinuirano se usavršava kako bi pružio najbolje usluge na tržištu.

 

Stanovnici Dubrovnika sada imaju priliku iz prve ruke saznati sve o prednostima solarnih elektrana i iskoristiti podršku vrhunskih stručnjaka u procesu prelaska na obnovljive izvore energije. MS2 energo poziva sve zainteresirane da posjete njihov ured i saznaju više o mogućnostima koje solarna energija pruža za energetski neovisniju budućnost.

 

Iskustva klijenata, uključujući izvrsne Google recenzije, pokazuju da su stručnjaci tvrtke MS2 energo uvijek dostupni za sve vrste upita tijekom realizacije solarne elektrane. Stoga vas pozivaju da im se obratite izravno na nekoj od navedenih lokacija te podsjećaju da sve relevantne informacije i ponude možete saznati putem - https://ms2-energo.com/kontakt/

 

Nakon svega, idilična scena s početka članka više se ne čini tako nerealnom, za ne?

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji