Građani, glasujte za projektni prijedlog iz vašeg gradskog kotara ili mjesnog odbora! (VIDEO)
lahor
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
26.1°C
Vrijeme za 12.07.2024.
12.07.2024. Danas
Max. 27°C Min. 27°C
Vrijeme za 13.07.2024.
13.07.2024. Sub
Max. 32°C Min. 26°C
Vrijeme za 14.07.2024.
14.07.2024. Ned
Max. 32°C Min. 26°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,974700
GBP
GBP
0,840290
USD
USD
1,089000
Građani, glasujte za projektni prijedlog iz vašeg gradskog kotara ili mjesnog odbora! (VIDEO)
19.09.2023 | Promo
DURA

Građani, glasujte za projektni prijedlog iz vašeg gradskog kotara ili mjesnog odbora! (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA kroz ovu godinu prvi put provode projekt Participativno budžetiranje kako bi se građane uključilo u proces donošenja odluka u svojoj sredini

Video

Glasovanje će trajati do 24. rujna, kad će građani odlučiti koji će se projektni prijedlog iz njihovog gradskog kotara ili mjesnog odbora realizirati u idućoj godini. 

 

"U ovom slučaju organizirali smo to na razini 25 mjesnih jedinica, gradskih kotara i mjesnih odbora, i u svakom smo proveli radionice na kojima su građani mogli davati svoje projektne prijedloge koji ulaze u financiranje tijekom 2024. godine kroz proračun Grada Dubrovnika. Bila su ukupno 233 projektna prijedloga, naravno oni su morali proći tehničku analizu kako bi se utvrdilo odgovaraju li načelima participativnog budžetiranja koje je doneseno po modelu za Grad Dubrovnik i sad imamo na raspolaganju 133 projektna prijedloga u ovoj fazi glasovanja gdje su svi građani Dubrovnika u mogućnosti dati svoj glas u svom kotaru, mjesnom odboru, za onaj projektni prijedlog za koji smatraju da je najpotrebnije realizirati kroz 2024. godinu", objasnila je Ana Marija Pilato Krile, predsjednica Uprave DURA-e. 

 

Brojna područja su obuhvaćena projektnim prijedlozima, a uglavnom se tiču manjka parkinga, prostora za djecu, ali i komunalnih problema koji narušavaju kvalitetu života u gradu. 

 

Podsjetimo kako je građanska participacija prilika da samo sudjelujemo u oblikovanju budućnosti zajednice ove godine po prvi puta kroz ovakav model sudjelovanja. Predlaganje projektnih prijedloga ponovno će bit moguć iduće godine, a ove još uvijek možete sudjelovati glasanjem za jedan od ovogodišnjih prijedloga glasovanje, ponovimo, traje do nedjelje 24. rujna.

 

Građanska participacija ima važnu ulogu u oblikovanju budućnosti zajednice. Demokratskim pristupom građani imaju priliku izraziti potrebe i utjecati na to da sredstva budu dodijeljena projektima od značaja za cjelokupnu zajednicu. 

 

Više u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji