Mato Franković o još jednoj kandidaturi za gradonačelnika: Nisam se predomislio! (VIDEO)
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.5°C
Vrijeme za 25.04.2024.
25.04.2024. Danas
Max. 15°C Min. 12°C
Vrijeme za 26.04.2024.
26.04.2024. Pet
Max. 16°C Min. 11°C
Vrijeme za 27.04.2024.
27.04.2024. Sub
Max. 18°C Min. 13°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,977400
GBP
GBP
0,859450
USD
USD
1,068600
Mato Franković o još jednoj kandidaturi za gradonačelnika: Nisam se predomislio! (VIDEO)
13.03.2023 | Politika
NA DNEVNOJ BAZI

Mato Franković o još jednoj kandidaturi za gradonačelnika: Nisam se predomislio! (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Rekao je i kako je shvatio da nema smisla odgovarati na primjedbe. No, tvrdi kako je za društvo dobro da se ima dobra i kvalitetna oporba jer se time poboljšava i rad gradske vlasti

Video

U današnjoj emisiji Na dnevnoj bazi gost je bio dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

 

Odbijen je zahtjev za građevinsku dozvolu za zgradu koja se planira na području parkinga gdje zapravo parkiraju stanari Karingtonke. 

 

"Slijedi izmjena i dopuna projektne dokumentacije kako bi se prilagodilo uvjetima koje je definirao Upravni odjel za promet koji je istaknuo određene probleme. To je redovna procedura, nije to prvi a ni posljednji put da se nekom od investitora odbije izdati građevinska dozvola i da se zatraži da se uskladi s prostorno planskom dokumentacijom", kazao je. 

 

Na upit kad se sve uskladi i kad uvjeti budu zadovoljeni, hoće li onda sjesti sa stanarima, rekao je "apsolutno".

 

"Postoje paralelni procesi, proces A je ishođenje građevinske dozvole, proces B je udovoljavanje želje stanarima sukladno prethodno postignutim dogovorima, a to je izgradnja još jedne etaže garaže. To su dva odvojena procesa. Mi ne možemo utjecati na postupak izdavanja građevinske dozvole. Naime, ona se izdaje sukladno prostorno-planskim uvjetima i ako nešto nije u skladu s tim, onda se odbija izdavanje takve građevinske dozvole i uputiti investitora u pokretanje novog postupka", govori.

 

Rekao je i kako ga je predstavnik stanara odbio uvjete, a neke stari su bili spremni i pristali. 

 

"Kada sam okupio sve stanare onda se iskristaliziralo što to žele stanari. Rekli su mi želimo kupiti parking mjesto i to je to što nas interesira. Tu sam zapravo vidio da je najbolje komunicirati sa svim stanarima jer omaškom ili ne namjernom greškom se može nešto krivo tumačiti. Mislim da je puno bolje okupiti ih sve na jednom mjestu i to iskomunicirati sa svima", pojasnio je te dodao kako proces ide korak po korak.

 

Kad je osvojio drugi mandat, rekao je kako se ne planira više kandidirati. 

 

"Nisam se predomislio, moji se planovi nisu promijenili. Vidim da bi svi silno željeli da se kandidiram, da istaknem svoju kandidaturu, kako politički protivnici, tako i brojni naši sugrađani koji sreću i pitaju zašto. Moja koncentracija mora biti isključivo na dovršetku projekata koje smo započeli i osmislili. Ulazak u bilo kakve predizborne kampanje 2 i pol godine prije izbora je besmislica. Razumijem političke oponente koji bi pokrenuli 2 i pol godine prije, njima to daje određeni politički prostor, daje vremena za pripreme... s druge strane mojih pet minuta dano odgovoru za neke njihove primjedbe oduzima pet minuta negdje nekom sugrađaninu na rješavanju njegovih ključnih pitanja", rekao je.

 

Rekao je i kako je shvatio da nema smisla odgovarati na primjedbe. No, tvrdi kako je za društvo dobro da se ima dobra i kvalitetna oporba jer se time poboljšava i rad gradske vlasti. 

 

Dodao je i kako treba napraviti brzu cestu ali što manje na štetu okoliša i života sugrađana te predložio alternativni pravac. 

 

Više u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji