Tilda Grossel Boganović i Mirsad Purivatra predstavili Ponta Lopud Festivala (FOTO)
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.3°C
Vrijeme za 19.09.2021.
19.09.2021. Danas
Max. 24°C Min. 21°C
Vrijeme za 20.09.2021.
20.09.2021. Pon
Max. 25°C Min. 19°C
Vrijeme za 21.09.2021.
21.09.2021. Uto
Max. 25°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,857207
GBP
GBP
8,764483
USD
USD
6,358342
EUR
EUR
7,490127
Tilda Grossel Boganović i Mirsad Purivatra predstavili Ponta Lopud Festivala (FOTO)
02.07.2021 | Kultura
ODRŽANA KONFERENCIJA

Tilda Grossel Boganović i Mirsad Purivatra predstavili Ponta Lopud Festivala (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: Hrvoje Curić
Bio je i poseban gost festivala Pawel Pawlikowski, jedan od najznačajnijih režisera današnjice te dobitnik brojnih svjetskih nagrada

Kako bi predstavili prvo izdanje Ponta Lopud Festivala, na Lopudu je danas održana konferencija za medije. Festival su predstavili osnivači: Tilda Grossel Boganović i Mirsad Purivatra, te poseban gost festivala Pawel Pawlikowski, jedan od najznačajnijih režisera današnjice te dobitnik brojnih svjetskih nagrada, kao i nagrade Oscar, 2013. godine za najbolji film na stranom jeziku IDA, ujedno i voditelj Masterclassa prvog izdanja Ponta Lopud festivala.  Tijekom tri majstorska tečaja namijenjena režiserima i glumcima iz regije i svijeta Pawlikowski će dekonstruirati svoje poznate filmove i pokazati svoj način rada na pripremi i realizaciji filma. U razgovorima o svom bogatom filmskom stvaranju, a koji će se održavati na brojnim otočkim lokacijama uključujući i RMH Lafodia Sea Resort hotel, Pawlikowski će uključit i polaznike koji će predstavljati svoje ideje, vizije i projekte. Kreativni susreti u sklopu Ponta Lopud Festivala omogućit će polaznicima stjecanje novih iskustava i znanja, poslovnih umrežavanja te stvaranje dugoročnih profesionalnih prijateljstava. Polaznici ove godine stižu na izravan poziv organizatora.

 

U nadahnjujućem okruženju ljepote mediteranskog otoka Lopud, smještenog svega nekoliko nautičkih milja od UNESCO-ovog Dubrovnika, u razdoblju od 1. do 5. srpnja ove godine održat će se prvo izdanje  Ponta Lopud Festivala u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, najcjenjenijim filmskim događanjem u regiji. 

 

Ponta Lopud Festival promovira i slavi film, suvremenu umjetnost i gastronomiju.  Istovremeno, festival je i kreativni hub na kojem filmski profesionalci: redatelji i glumci tijekom četverodnevnog druženja i rada u okviru majstorskih tečaja oskarovca Pawela Pawlikowskog imaju priliku steći nova iskustva i ostvariti dugoročne profesionalne odnose i prijateljstva.  Uz edukativni dio programa Ponta Lopud posjetiteljima nudi i filmske projekcije pod vedrim nebom po izboru Pawela Pawlikowskog na spektakularnim lokacijama, umjetničke projekte te upoznavanje s lokalnom gastronomijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji