Diego Moreno i 'Tango Scugnizzo' spektakularno zatvorili 17. Epidaurus Cavtat festival
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.8°C
Vrijeme za 12.04.2024.
12.04.2024. Danas
Max. 22°C Min. 19°C
Vrijeme za 13.04.2024.
13.04.2024. Sub
Max. 25°C Min. 18°C
Vrijeme za 14.04.2024.
14.04.2024. Ned
Max. 24°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,978700
GBP
GBP
0,855250
USD
USD
1,072900
Diego Moreno i 'Tango Scugnizzo' spektakularno zatvorili 17. Epidaurus Cavtat festival
18.09.2023 | Kultura
17. IZDANJE

Diego Moreno i 'Tango Scugnizzo' spektakularno zatvorili 17. Epidaurus Cavtat festival

Autor: Libero Portal
Foto: PR
Crescendo moći glazbe i jezika ljubavi kroz fuziju argentinskog tanga i napuljske pjesme

Viva el tango, viva Epidaurus Cavtat festival! Sedamnaesto izdanje renomiranog festivala, prepoznatog u svjetskim okvirima, završilo je ove nedjelje spektakularnom fuzijom Argentine i Italije - Diego Moreno kao pravi showman, leader, gitarist i sjajan vokalist, nastupio je s flautistom i skladateljem Domenicom Guastafierrom, bubnjarem i udaraljkašem Davedeom Ferranteom te Brunom Saliconeom, jazz pijanistom, skladateljem i aranžerom. U više od dva sata energičnog nastupa uz njih su nastupili i naš priznati kontrabasist Frano Kakarigi, ali i izniman par tango plesača - Lucas Boock i Bianca Vrcan iz dance studija Rojo y Negro. Na pozornici su im se pridružili, u izvedbi milonge, i dugogodišnji prijatelji Festivala Marijke Brekelmans i Ronald Drenton. No, nisu samo oni plesali - do kraja koncerta plesalo je više stotina ljudi u publici, oduševljeno pratilo Diega, virtuoznog komunikatora koji je energiju itekako prenio na sve okupljene koji su večeras došli pozdraviti kraj ljeta u Cavtatu i posljednju večer ovogodišnjeg Epidaurus Cavtat festivala. Cavtatsko ljetno kino bilo je ove nedjelje doista mjesto iznimne energije, a osnovna misija Festivala - moć glazbe i jezik ljubavi - večeras je doživjela crescendo!

 

'U našoj glazbi namjera je stvarati 'most', koji zapravo već i postoji, između Argentine i Italije. Naime, Argentina je početkom dvadesetog stoljeća dočekala mnoge useljenike, uključujući i Hrvate, u potrazi za novom budućnošću... Posebno su talijanski useljenici doprinijeli nastanku argentinskog tanga. Dovoljno je spomenuti ova izvrsna prezimena: D'arienzo, Pugliese, Le Pera, Piazzolla... Svi su oni talijanskog porijekla! Stoga je naš projekt 'most' u glazbi između Argentine i Italije, sve u ritmu tanga' - rekao je pred nastup Diego Moreno, a večeras je sa svojim glazbenicima kreirao još jedan most - onaj prema Cavtatu, centru umjetnosti. 

 

Ovaj koncert, Epidaurus Tango Embrace, pratit će još dugo okupljene u ovoj spektakularnoj večeri jer ovakve emocije, snagu glazbe i ljubavi, rijetko se mogu doživjeti. Možemo samo poželjeti da nam ovakvi slični glazbenici sjajne energije dođu i dogodine i svaki idući put, kako je to izrazila i pijanistica Ivana Marija Vidović, umjetnička direktorica Festivala. Uz zahvalu mnogobrojnim sponzorima i prijateljima te donatorima Festivala, naglasila je kako je - ganuta.

 

'Ovaj večerašnji događaj uistinu je nešto hvalevrijedno, posebno. Sretna sam da mogu učiniti nešto ovako za Cavtat, Dubrovnik i Hrvatsku. Ovo večeras ne bismo mogli slušati niti gledati bez naših sponzora, kojima zahvaljujem od srca', naglasila je nabrojavši sponzore koji su omogućili jednu od najbogatijih edicija otkad Festival postoji.

 

Diego Lemmi Moreno, eklektični talijansko-argentinski umjetnik večeras je 'prošetao' s publikom sve do samih korijena tanga, glazbe koja ulazi duboko u srž čovjeka. 'Tango Scugnizzo', ta čarobna mješavina strasti argentinskog tanga s napolitanskom glazbom, ove nedjelje bila je jedinstveno glazbeno iskustvo nakon kojeg su svi prisutni oplemenjeni nevjerojatnom energijom - moći glazbe. Stoga, još jednom, viva el tango, viva Epidaurus Cavtat festival!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji