Divovske pasmine pasa za najhrabrije vlasnike
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.4°C
Vrijeme za 19.09.2021.
19.09.2021. Danas
Max. 24°C Min. 21°C
Vrijeme za 20.09.2021.
20.09.2021. Pon
Max. 25°C Min. 19°C
Vrijeme za 21.09.2021.
21.09.2021. Uto
Max. 25°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,857207
GBP
GBP
8,764483
USD
USD
6,358342
EUR
EUR
7,490127
Divovske pasmine pasa za najhrabrije vlasnike
03.06.2021 | Kućni ljubimci
ČOVJEKOV NAJBOLJI PRIJATELJ

Divovske pasmine pasa za najhrabrije vlasnike

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Psi koje vam donosimo spadaju u divovske pasmine i odgovaraju samo najhrabrijim vlasnicima i onima koji znaju izaći na kraj s ovim divovima

Prije nabave velikog psa, predvidite vrijeme i proračun koje realno možete osigurati za svog ljubimca. Posjedovanje psa tijekom života može koštati preko 15 000 dolara. Taj novac može ići na veterinarske posjete, njegu i hranu, samo da nabrojimo nekoliko preliminarnih troškova.

 

Sve velike pasmine trebat će više hrane, ali pudei će, na primjer, trebati češće šišanje nego recimo bokseri. Veoma aktivna pasmina također će zahtijevati puno više vježbanja u odnosu na ljenjivce iz psećeg svijeta, ali svi psi zaslužuju osnovni trening poslušnosti, redovite šetnje i očito vašu ljubav i pažnju.

 

A ako tražite kućnog ljubimca koji veličinom odgovara vašem krilu, pogledajte druge pasmine. Zanimaju vas najveće, najgigantskije pasmine? Psi koje vam donosimo spadaju u divovske pasmine i odgovaraju samo najhrabrijim vlasnicima i onima koji znaju izaći na kraj s ovim divovima.

 

1. Engleski mastif

 

“Masivan” je riječ koja vam pada na pamet kad prvi put vidite ovog psa. Ostale pasmine mogu se približiti mastifovoj visini, ali mastif ih težinom sve nadmašuje. Smatraju se najmasivnijom pasminom na svijetu i mogu težiti 100 kilograma ili više. Mastif po imenu Zorba, upisan je u Guinnessovoj knjizi rekorda 1989. godine, bio je težak 146,5 kilograma.

 

2. Irski vučji hrt

 

Ova drevna pasmina potječe iz Irske, gdje je služio i kao ratni i kao lovački pas. Ovi psi dovedeni su na rub izumiranja u 19. stoljeću nakon što su velike životinje – vukovi, jeleni i divlje svinje – u velikoj mjeri nestale u Irskoj, ali se na sreću pasmina oporavila i danas je divan pratilac koji kod mnogih izaziva divljenje.

 

3. Škotski jelenji hrt

 

Nježno poznat kao “Kraljevski pas Škotske”, nije teško zamisliti kako je ova pasmina, sa svojom atletskom, dobro mišićavom građom, došla do ovog nadimka. Škotski jelenji hrt ima romantičnu prošlost, plemenito držanje i prirodu punu ljubavi, toliko da je Sir Walter Scott – i sam vlasnik jelenjeg hrta po imenu Maida – opisao pasminu kao “najsavršenije nebesko stvorenje”.

 

4. Srednjeazijski ovčar

 

Srednjeazijski ovčar velika je, snažna i neovisna pasmina. Ovi čistokrvni psi poznati su pod nekoliko drugih imena, uključujući srednjeazijsku ovčarku, centralno azijsku ovčarku i azijsku ovčarku. Jedna od najstarijih pasmina, genetika ovih pasa može se pratiti preko 5000 godina.

 

5. Kavkaski ovčar

 

Kavkaski ovčar je čuvar vjeran do srži. Ti su psi uzgajani kako bi pomogli pastirima u planinskom području Kavkaza da čuvaju svoja stada od grabežljivaca poput vukova i medvjeda. Oni se u današnje vrijeme često koriste tim instinktima da bi se ponašali kao čuvari i zaštitnici, iako su ponekad pretjerano oprezni oko stranaca i ne podnose dobro druge životinje koje ulaze na njihov teritorij, uključujući i druge pse, prenosi N1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji