HTZ predstavlja ukupnu turističku ponudu na sajmu u Dubaiju
lahor
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.6°C
Vrijeme za 12.06.2024.
12.06.2024. Danas
Max. 22°C Min. 22°C
Vrijeme za 13.06.2024.
13.06.2024. Cet
Max. 25°C Min. 21°C
Vrijeme za 14.06.2024.
14.06.2024. Pet
Max. 25°C Min. 19°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,964100
GBP
GBP
0,843650
USD
USD
1,076500
HTZ predstavlja ukupnu turističku ponudu na sajmu u Dubaiju
04.05.2023 | Gospodarstvo
PROMOCIJA

HTZ predstavlja ukupnu turističku ponudu na sajmu u Dubaiju

Autor: Libero Portal
Foto: HTZ
Aviokompanija Flydubai će ove godine svojim letovima povezivati Dubai s Dubrovnikom i Zagrebom

Hrvatska turistička zajednica predstavlja ukupnu hrvatsku turističku ponudu na svjetskom turističkom sajmu Arabian Travel Market (ATM), koji se ove godine održava u Dubai World Trade Centru u razdoblju od 1. do 4. svibnja. ATM je jedan od vodećih međunarodnih turističkih događaja na Bliskom istoku, a na sajmu je prisutan i Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, koji se ovom prilikom susreo s brojnim partnerima s kojima je razgovarao o tržišnoj poziciji Hrvatske, ali i o mogućnostima suradnje u daljnjoj promociji naše zemlje kao atraktivne cjelogodišnje destinacije.

 

„Prisustvo i nastup na sajmu ATM od strateškog je značaja u pozicioniranju i promociji naše zemlje na dalekim tržištima, posebice ako znamo da se ovaj sajam po prvi put održava uživo te u punom formatu nakon pauze izazvane pandemijom. S obzirom na potencijal Hrvatske naš je cilj bolje pozicioniranje naše zemlje na tržištima MENA regije, odnosno Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, a posredno i Indije. Hrvatska je ovdje prepoznata kao destinacija izuzetno očuvane i bogate prirodne baštine, a upravo ovaj segment ponude na ovim tržištima ostvaruje najveću potražnju i interes pa je ovogodišnje izdanje sajma posvećeno održivom razvoju i Net Zero tehnologiji“, izjavio je direktor Staničić, naglasivši kako su aviolinije ključne u postizanju pozitivnih rezultata i trendova s dalekih tržišta.

 

Upravo je zato dobra vijest što će aviokompanija Flydubai ove godine svojim letovima povezivati Dubai s Dubrovnikom i Zagrebom, a kada govorimo o glavnom gradu Hrvatske on je povezan i sa Dohom putem leta Qatar Airwaysa. O mogućnostima daljnje suradnje delegacija HTZ-a je na sajmu razgovarala s predstavnicima VFS Tourism Servicesa, subjekta koji već surađuje s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova RH na izdavanju viza, a koji u sklopu svojih usluga nudi i provedbu ciljanih marketinških i PR aktivnosti, ali i sa predstavnicima agencije Aviareps, koja već uspješno surađuje s Hrvatskom turističkom zajednicom kroz PR podršku i podršku u zakupu medija na europskim tržištima.

 

Sastanku je prisustvovao Thomas Drechsler, glavni operativni direktor Aviarepsa, koji je naglasio kako ova agencija, osim marketinga i PR-a, nudi i razne B2B usluge te posredovanje na ovom tržištu. Sastanci su održani i sa predstavnicima drugih agencija, odnosno platformi, kao što su Wego MENA, jedna od najposjećenijih buking stranica preko koje milijuni putnika rezerviraju svoja putovanja te Travelzoo, buking platforma s preko 30 milijuna registriranih članova diljem svijeta, a koja funkcionira i kao inspirativni medij za putovanja.

 

Dodajmo kako na sajmu svoju ponudu u sklopu hrvatskog štanda predstavljaju i turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i grada Zagreba, kao i Maistra Hospitality Group te Perfecta Travel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji